Sıkça Sorulan Sorular

Cevap: Kombi beslemesi için 2-4 amper sigorta kullanılmalıdır.

Cevap: Hermetik kombi baca yapısı itibariyle önem kazanır.İhtiyacı olan temiz havayı dış ortamdan alır.Bu sebeple banyolarda dahi kullanılabilir.Bacalı cihazlar havalandırması iyi olan ve binanın bacası doğalgaza uygun olan dairelerde kullanılabilir.Hermetik cihazlara istinaden fiyatı daha uydundur.

Cevap: Oda termostadı oda sıcaklığına bağlı olarak cihaza kumanda eder. Dolayısıyle ısı kaybı az olan mekanlarda oda sıcaklığı çok geç düşeceğinden kombi gün içersinde daha az devreye girer.Bu tasarruf olarak kullanıcıya geri döner.

Cevap: Kalorifer dönüş filitresinde tıkanıklık olabilir,temizlenmelidir. Kalorifer peteklerine reglaj ayarı yapılmalıdır.Yani yakın peteklerin vanaları kısılmalı, uzaktakiler ise mesafeye göre daha fazla açılmalıdır.Bu ayar sistemdeki su sirkülasyonunu eşit hale getireceğinden petekler eşit ısınacaktır.

Cevap: Tüm cihazlara yılda bir kez temizlik, bakım ve kontrol yapılmalıdır.

Cevap: Açık balkon cihazlar için uygun değildir.Kışın donma riski vardır ve dış etkenlerden (toz,kir,yağmur,vb..!) cihazın ömrü kısalır ve performansı düşer.

Cevap: Kalorifer tesisatındaki su çamurlaşmadığı müddetçe değiştirilmemelidir.Tesisattaki eski suyun zamanla oksijeni tükenir ve sistemde paslanma yapma etkisi azalır.Yeni su eklediğinizde su ile sisteme oksijende vermiş olusunuz ki bu sistemdeki korozyonu arttırır.

Cevap: Boylerlerinde en az 2 yılda bir kontrol edilmesi gerekmektedir.Boylerin içinde oluşan iyonların gövdeye zarar vermemesi için anot çubuğu bulunmaktadır.Bu anot çubuğunun 2 yılda bir değişmesi gerekmektedir.

Cevap: Kombinin garantisi 2 yıldır.

Cevap: Kullanım hataları, yüksek veya düşük voltajdan kaynaklanan sorunlar,tesisatın kirli olmasından kaynaklanan ısınamama sorunları garanti kapsamı dışındadır.

Cevap: Cihazın su basıncı doldurmanıza rağmen kısa sürede düşüyorsa kalorifer tesisatınızı tesisatçınıza kontrol ettirmelisiniz.Sızıntı ve kaçaklar giderilmelidir.

Size Nasıl Yardımcı olabiliriz?